Exposed

Heeejsan!
 
Dagen började idag klockan sju! Jonas gick hemifrån vid kvart över sju. Jag tog Helena till skolan halv nio, och sedan gick jag hem och tog det lite lugnt. Klockan tolv så tog jag en springtur över Hammersmith bridge och sprang runt lite i Hammersmith och sedan smet jag in på primark idag igen..haha men behövde faktiskt både leggins och trosor. Så köpte tio par trosor och ett par leggins för sammanlagt 9 pund..underbaaara priser! Sen sprang jag hem igen!
 
När jag kom hem så var byggarbetarna i full gång med att fixa, för dom fixar en massa utanpå huset. Jag gick in i mitt rum och började klä av mig för att sedan hoppa in i duschen..sen ser jag hur byggställningen flyttas till nästan precis framför mitt fönster..och sen kommer en av arbetarna klättrande upp och kollar rakt in i mitt rum..haha halvnäck så springer jag ut ur mitt rum och smäller igen dörren bakom mig...hahahaha tips till alla, är det byggjobbare och fixar på ert hus stäng persiennerna..
 
Klockan tre hämtade jag Helena, men vi stannade kvar på skolans lekpark ett tag. Samma sak gjorde Rebecca och Malin med sina barn så att alla barnen kunde få leka av sig innan vi gick hem. När vi kom hem gräddade jag pannkakor, och sen duschade av Helena. Jonas kom hem och tog över klockan sju så efter det så har det bara varit en lugn kväll. Tog en promenad till affären men efter det bara tittat på lite film!
 
Imorgon blir det tidig dag igen, upp klockan sju.. men på kvällen blir det förmodligen puben! Skönt att bara komma ut med lite tjejer som är i samma sits som en själv!
 
 
Saknar att va dum i huvudet med dii Ankiis! Att åka runt i bilen med dig hängades ut i takluckan  måste vara en av höjdpunkterna på hela sommaren! haha

Busy day

Trött!
 
Ja denna dagen har varit fullsmockad med aktiviteter!
 
Imorse sa jag och Helena hejdå till Louisa och Jane för dom åkte nu till Edinburgh och kommer inte hem fören på måndag. Sen blev det direkt till skolan för Helenas första hela dag där, men på väg dit så var hon först ledsen för att hennes mamma och syster inte var med på hennes första skoldag och när det väl gått över så fick hon för sig att vi skulle springa och raca vilket resulterar i att hon ramlar och slår i armbågen rejält..ingen bra start på dagen om man säger så..menmen det var okej när vi väl kom till skolan.
 
Vid skolan så mötte jag Rebecca när hon släppte av barnen och så när vi stod och pratade lite så kom Stevies värdmamma och sa att hon skulle visa Stevie en ny park som låg ganska nära så då gick jag, Rebecca och lilla Leah med.
 
Efter parken så följde jag med Rebecca och Leah hem och jag blev bjuden på lite mat. Sedan tog vi en promenad över bron till Hammersmith och ett besök till bland annat primark! Primark är ganska underbart..haha mycket mycket snygga saker till väldigt billiga priser. Det finns kläder, skor, väskor, smycken m.m. Även fast jag lätt kunde köpt myyycket mer så tog jag det lite lugnt och köpte bara en dunväst, 7 par strumpor, 4 nagellack och nagellacksborttagningsmedel, och allt detta för endast 22 pund..
 
Efter vi var klara i Hammersmith så begav vi oss tillbaka till skolan för att hämta barnen. När jag och Helena kom hem så skypade vi med Jane och Louisa från Edinburgh så att Jane kunde prata lite med Helena och kolla att allt var okej. Sen ringde även farmor, farfar, pappa, bror och brors fästmö upp på skype. Så det var roligt att se alla dom! Speciellt farmor och farfar eftersom jag inte pratat med dom alls sen jag åkte!
Efter allt skypande så var det dags att laga mat, det blev bara lite lätt korv med potatis (haha Jane var snäll och sa massa lätta grejer jag kunde göra medan hon var borta)
Vid ungefär sju så kom Jonas hem och tog över!
 
Imorgon så blir det en ännu längre dag..Jonas ska åka till jobbet redan vid kvart över sju så då måste jag vara uppe innan han åker..och sen så sa han att han förmodligen behöver jobba sent imorgon också..haha jaja jag sa att det är heeelt okej så länge han inte jobbar sent på fredag för då blir det puben med Rebecca, Stevie och flera andra aupair tjejer! Det ska bli riktigt roligt!
 
Rebecca och den bedårande lilla Leah i vagnen på Hammersmith bridge!

Schooltime

Idag så var det dags för den första skoldagen för Helena! När vi kom till skolan så var det redan en massa folk där och svenska flaggan var i topp! Helena går nämligen på svenska skolan här i London. Lite småkonstigt att befinna sig i London och sen träffa så många svenskar på samma ställe, men man känner sig ju lite mer hemma då faktiskt. Anyway så var det bara kort dag idag, så vi kom dit och sen hade dom upprop så gick barnen in och efter dom så gick även föräldrarna in så dom kunde få information. Men jag stannade kvar ute med lilla Louisa, och gick istället in senare så ja kunde få hälsa på lärarna så jag vet vilka dom är och dom vet vem jag är eftersom jag ska släppa av och hämta Helena på skolan.
 
När vi var på skolgården så blev jag presenterad för flera olika aupairer. Bland annat Rebecca som var supertrevlig, och barnen hon tar hand om är kompisar med barnen jag tar hand om så efter skolan så gick vi till parken tillsammans med barnen. När barnen började bli lite griniga så gick jag och "mina" barn hem till vårt och Rebecca och "hennes" barn hem till sitt. Men efter maten så kom vi över till dom för en liten lekstund!
 
En lite bra sak vi märkte är att min yngsta  och Rebeccas yngsta är väldigt lika i beteendet när dom är griniga osv. Anledningen till att jag tycker det är bra är att då har man någon som är i samma sits som en själv som man kan diskutera med! Superbra!
 
Nu på kvällen så blev det skype med mamma och syster i en timme, och kusin och kusinbarn var med ett tag i början också! Hur som helst skönt att prata lite med dom hemifrån! Även fast syrran ibland stog i bakgrunden och strippade..hmm lite småskum unge det där..(hehe förlåt älskade syster, jag älskar dig även fast du är knäpp ibland;))
 
Imorgon så är det dags för mig att ta Helena till skolan helt själv för Jane åker till Edinburgh med jobbet och hon tar med sig Lou! Så det blir en ganska lugn vecka för mig när jag bara ska ha Helena!
 
 
Lou är helt oemotståndligt söt när hon är på gott humör

The Notting Hill Carnival

Halloj
 
Idag så tog jag lite sovmorgon till halv tio, och vid halv tolv så tog jag bussen in till Hammersmith. Väl där så mötte jag Malin och hennes kompis, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på,  och vi tog bussen vidare till Notting Hill för att kolla på karnivalen. Där så mötte vi även en kompis till hon jag inte kommer ihåg namnet på. Trevliga tjejer iallafall, även fast jag är dum och glömmer namnen.
Ja och vad ska man säga om karnivalen? Så sjukt mycket folk så ibland var det svårt att ens se något men fasen va mäktigt det var, och vilken stämning! Dock så händer det tydligen jäkligt mycket skit där också..knivhugg, stölder, gängbråk och fyllon. Men så länge man är där på dagen när alla inte hunnit bli fruktansvärt fulla ännu så är det ganska lugnt. Men ett tips är att inte ha med sig en massa värdesaker när man ska dit!
 
Hur som helst så drog jag hem lite tidigare än dom andra, för dom skulle stanna till senare och det kände inte jag att jag hade lust med. Så då skulle jag då hitta hem helt själv..jag har bott i London i lite mer än en vecka och detta var första gången jag var i Notting Hill..haha menmen efter jag frågat ett par poliser som var snälla nog att förklara för mig hur jag skulle åka med tunnelbanan och så vidare så ordnade det sig!
 
Imorgon så börjar Helena skolan, så nu börjar allvaret lite mer. Men eftersom det är första dagen imorgon så följer Jane med också! Så hon kan visa mig lite hur det går till och så.
 
Med tanke på all skit som händer på karnivalen så ville jag inte ta med mig kameran, men här är en bild jag tog med mobilkameran där man iallafall ser hur sjukt mycket folk det var!

a small piece of heaven

Hejsanhoppsan!
 
Jag har idag besökt himmelriket. Detta himmelrike kallas Westfield och får en att må bra inombords!
Skämt åsido, fasen va jag älskar Westfield! Jag åkte ju som sagt med Jonas och Helena in till Westfield när de skulle se på bio, men jag fick göra något mycket bättre än att se på bio..jag fick SHOPPA!! Ojojoj va underbart det var, något lite annorlunda än lilla Gotland eller till och med lilla Sverige!
Hur som helst så försökte jag behärska mig lite i min shopping med tanke på att det bara var första gången jag var där. Men jag kom iallafall hem med en klänning, ett linne, en kjol, ett par byxor och ett par leggins! Längtar lite smått tills jag ska dit nästa gång!
Haha känns som att jag kommer att bli lite av en shopaholic.
 
Imorgon så blir det nog en ganska lugn dag. Ska följa med Jane, och barnen tror jag, till en pub där hon ska träffa en massor av sina vänner och deras barn. Med tanke på att Janes vänner är så härliga, de jag träffat iallafall, så blir det nog riktigt roligt!
 
Bilder från Westfield (snodda från google)

Lucky

God middag
 
Tänkte bara titta in en snabbis innan vi beger oss in till westfield!
 
Hade en supermysig och trevlig kväll  med Jane igår. Efter att hon tagit barnen till säng så satt vi framför tvn och bara drack lite och pratade om allt mellan himmel och jord i flera timmar! Inte fören ett på natten så gick vi till sängs.
Måste ju säga att jag har haft turen att komma i en helt fantastisk familj. De ser mig inte som en anställd som tar hand om deras barn då och då, utan de ser mig som en i familjen och det har de sagt sen den första dagen jag kom hit. Jag tror helt ärligt att man inte kan hitta en bättre familj än denna så jag ser verkligen fram emot mitt år här!
 

Otters

Hi
 
Denna dag har spenderats på wetland centre. När jag kom upp imorse så visade Jane mig på kartan hur jag skulle komma dit och sen försvann hon upp så att jag skulle få pröva att sköta allt själv och se hur det gick. Så jag gjorde iordning matsäck och packade ner några kakor också som jag kunde muta dom med ifall de skulle bli lite bråkiga.
Jane har nämligen haft lite svårt att få Louisa att sätta sig i barnvagnen och stanna i den hela vägen. Så jag tänkte att det kanske skulle bli likadant för mig..men neeej, lilla Louisa var så duktig heeeela vägen till wetland centre, hela tiden när vi var där och hela vägen hem. Fast i och för sig så sov hon i vagnen hela vägen hem. Men hur som helst så var båda jätteduktiga på vår lilla utflykt, och jag behövde inte ens använda kakorna. Innan så har jag ju nämligen bara gått korta biter med dom själv, så detta var den första lite längre utflykten som jag gjorde med dom själv så jag är glad att det gick så bra som det gick.
 
Denna gången så fick vi även en bättre titt på uttrarna för nu kom vi precis innan de skulle mata dem. Så himla söta!
 
När vi kom hem så tog vi det lite lugnt, och vid fyra så kom grannen mitt emot och grannen precis bredvid här in på fika med alla barnen. Båda är från Sverige och båda är jättetrevliga och roliga. Så det var riktigt trevligt och roligt! De som bor precis bredvid har just fått en ny aupair så hon kom med in också. Stevie heter hon, hon är från new zealand och är ett år äldre än mig. Även hon väldigt trevlig och rolig. Så det är bra att man har någon precis bredvid som man kan ha några playdates med.
 
Imorgon så ska Jonas ta med Helena in till Westfield för att se på bio så då ska jag följa med in. Men medan de är på bion så ska jag shooooopppa!! Haha tydligen en av de största shoppingmalls i europa så det ska bli kul med lite shopping!
 
Några bilder jag tog på dom söta uttrarna idag

Somewhere in London

Halloj!

Allt rullar på bra här i London, ännu lite svårt att hitta men det tar sig.
 
Igår så cyklade vi till doktorn, så Louisa kunde gå på sin 2,5 årskontroll och jag kunde lämna in papper med min information, så nu skulle det ta några dagar tills jag fanns i systemet men när det är klart så ska det bokas en new patient controle..hmm läskigt..haha men det går nog bra! När vi var klara vid doktorn så köpte vi fågelfrön och gick till ponden och matade ankorna!
Lite senare på kvällen så tog jag en cykeltur för att försöka lära mig småvägarna lite bättre, men ännu så går det bara sådär. Blev lite vilse och sånt där menmen, hittade hem igen iallafall!
 
Idag gick jag upp runt nio och vid tio så cyklade vi till simhallen, efter simhallen så stannade vi till vid en park som ligger på klubbområdet. När vi kom hem igen så vilade jag någon timme sen smsade Malin att hon och barnen skulle till parken, som ligger här över vägen, och sa att vi kunde komma dit om vi ville, så jag gick dit med barnen. Det är lite smått otroligt va länge dom kan roa sig i parken, för efter att det hade gått över två timmar så kände jag att det var dags att gå hem men det ville ju inte riktigt småttingarna...haha som tur var hade jag hade russin att muta dem med och då gick det bra!!
 
Malin pratade om att hon och hennes kompis, som också är aupair här, nog ska på en karneval i Notting Hill som tydligen man verkligen borde gå på. Så hon undrade om jag ville med om det blev av, så det skulle ju vara kul. Tydligen en rätt stor karneval som är varje år.  http://www.thenottinghillcarnival.com/
 
Några bilder jag snodde från google som är från karnivalen

Just great

Hejsanhoppsan alla där hemma i molniga Sverige!
 
Gårdagen bjöd återigen på fint väder, lite molnigt ibland men ändå väldigt väldigt varmt!
Igår så gick vi till Wetlandcenter, där kunde man gå runt och se ankor, svanar, uttrar och lite annat, ett riktigt fint och mysigt ställe! Sen på eftermiddagen så gick jag med Helena och Louisa till parken, som i princip bara ligger över vägen! Sen fick Jane besök av några kompisar och deras barn så då höll jag mig på mitt rum eftersom det blev lite stimmigt med alla barnen..haha
 
Idag runt tio så gick jag också till parken med barnen, för Jane behövde jobba lite i lugn och ro hemma. Där hade vi en liten playdate med Helenas och Louisas kompisar Maja och Alva, och de kom med sin aupair Malin som också är från Sverige. När vi kom hem så fixade jag pannkakor till dom, sen kom Jane ner och tog över och jag gick upp på mitt rum och somnade och sov i en timme..hehe trött tjej. När klockan var tre så behövde Jane jobba lite mer så då tog jag med barnen till biblioteket och sedan hem igen och för att få ta det lite lugnt så fick dom se Jake and the neverland pirates, vilket är deras absoluta favoritprogram!
Runt sex så tog jag cykeln och cyklade en bit. Skönt att röra lite på sig och tänkte kolla lite om jag hittar nu också och det gjorde jag! Hade dock en karta med mig som Jane skrev ut till mig ifall jag inte skulle hitta hem....haha
 
Imorgon blir det en tripp till doktorn för Louisa ska på 2.5 års kontroll och jag ska lämna in några papper så att jag får en doktor det året som jag är här!
 
 
Tyvärr så tog jag aldrig någon klok bild på de otroligt söta uttrarna, men helt oemotståndligt söta var dom iallafall!
 

The time of my life

Hello!
 
Igår så var det tydligen den varmaste dagen på hela sommaren här i London! Hela 32 grader!! Helt sjukt varmt, men med det vädret vi haft på gotland i sommar (ganska kasst väder) så uppskattar jag bara att det är varmt och skönt! Riktigt härligt! 
Vi cyklade iallafall till den lilla marknaden som jag sa att vi skulle, stannade en snabbis vid ponden också. Sedan cyklade vi tillbaka hem och tog det lugnt ett tag och sedan runt halv tre så begav vi oss till simhallen så vi kunde svalka av oss lite! 
 
Idag så var de snälla och gav mig sovmorgon så sov till nio, tio nånting, och medan de gav sig iväg till simhallen runt halv elva så stannade jag hemma och tog det lugnt! När de kom hem runt ett så  gav sig jag och Jane av på egna äventyr. Först tog vi bussen in till Hammersmith, därifrån tog vi tunnelbanan till Westminister, för att sedan leka lite turister och ta kort på Big Ben! Ganska cool känsla ändå att se det i verkligheten som man endast sett på kort och film tidigare! När vi turistat klart där så åkte vi tillbaka till Hammersmith för att handla lite, och sen hem igen! 
 
Det har varit en riktig toppendag, och jag trivs fortfarande jättebra! Jag verkligen älskar denna staden! 
 
Lilla söta Louisa
 

First day in London

Wohooo nu är jag äntligen i London! Gårdagens resa gick toppen, fick betala 440 kronor för övervikt och hittade inte vart jag skulle på flygplatsen..haha men förutom det så gick det toppen. Jonas (pappan i familjen) hämtade mig på flygplatsen och sen åkte vi hem till huset lämnade mina väskor och bytte om fort och sen var det bara att dra vidare till en föreställning som Helena (det äldsta barnet) var med i. Hon tillsammans med flera andra barn gjorde lite av musikalen Annie, och jissus va duktiga dom var! Haha supergulliga och duktiga. Efter det så gick vi till en pizzeria i Barnes och åt lite pizza och på vägen dit så visade dom även mig skolan som Helena går på och lite annat! 
 
Måste ha varit riktigt trött för somnade före barnen, så Jane och Jonas hade nästan börjat undra vart jag tagit vägen. Haha men jag hade somnat med alla kläder på och över täcket..
 
Idag så ska jag, Jane (mamman i familjen) och Louisa (minsta barnet) till en marknad som är varje lördag här i Barnes, och sen får vi se vad som händer efter det! 
 
Jag kan ju iallafall säga att jag än så länge stormtrivs här i London! Kunde inte ha hamnat i en bättre familj! De är helt underbara! Får väl fixa lite kort på mitt lilla rum och visa någon dag också men det får ni vänta lite på. 
 
Söta Helena
 
 

RSS 2.0