Better late then never

Goddagens! 
 
Såklart seg som vanligt med uppdateringen.. anyway, föregående vecka var en väldigt väldigt lugn vecka. Jane kom hem från Australien tisdag morgon så hon gav mig ledigt både tisdag och onsdag då hon ville umgås med barnen eftersom hon inte hade sett dom på länge. 
 
Torsdag så var det dock tillbaka till jobbet igen. Lämnade av H på skolan sen drog jag och Lou vidare till simhallen, och efter simhallen till ponden och matade ankorna. 
 
Fredag, som jag egentligen är helt ledig, så hjälpte jag Jane och städa lite för hon hade inte riktigt tid. På kvällen så gick jag in till Kirstie för lite drinkar med tjejgänget. Runt tio så drog vi vidare till walkabout. Hade en rätt bra kväll. 
 
Lördagen så gjorde jag inte mycket alls, blev en riktigt härlig chilldag ute i varma solen. Låg på runt 20 grader, sååå underbart skönt!! Som jag väntat på värmen!! 
 
Söndag så åkte jag och Kirstie för att se London Marathon. Vi skippade att se starten, och kom istället lite senare och ställde oss direkt vid mållinjen, eller ja en bit ifrån mållinjen. Då fick vi även bra sikt till medaljutdelningen också, och det var ingen mindre än prins Harry som delade ut medaljerna. Haha så det var lite häftigt att se han. Men det allra häftigaste var ju såklart att se alla duktiga maratonlöpare som kämpat sig igenom hela loppet efter ett halvårs träning eller mer. Heeelt galet!! Vissa var även utklädda. Bland annat så var det en i gorilladräkt, ett par stycken i mankini, några i kostym, några i balettkjol, och det var även en som sprang med en ryggsäck som vägde 18 jäkla kilo!! Heeelt galen ju!! Han slog världsrekord till och med. 
 
All in all en väldigt bra vecka och en grymt bra helg. 
 

Feeling greater then ever

Hallojsan
 
Nu har redan en ny helg hunnit komma utan att jag ens uppdaterat om den senaste helgen..hmm dåligt av mig.. 
Men min senaste helg vart återigen sååå himla bra! Kan man ens ha en tråkig helg i London..tror inte det nej..
 
I lördags så mötte jag först upp Bec och Kirstie på Starbucks, tog en kaffe var och bara satt och pratade någon timme. Sedan var det dags att dra vidare för att se passport to Stockholm igen. Så vi hoppade på tunnelbanan tog piccadilly line för att på Leicester square byta till northern line som skulle ta oss till Camden där dom hade sin spelning.. Men när vi kom till Leicester square så visade det sig att northern line av någon anledning var avstängd.. Så vi började fundera på hur vi kunde komma dit på annat sätt, men våra magar började kurra något fruktansvärt så vi bestämde oss helt enkelt för att gå och äta istället. Så vi gick till Garfunkels på Leicester square och tog varsin pizza, mycket god pizza faktiskt. När vi satt där och åt bestämde vi även att vi skulle gå på bio lite sådär spontant, med ett inte så jättebra utbud på filmer så valde vi till slut oss för att se scary movie 5. Jag vart faktiskt väldigt besviken på filmen..jag tycker att alla andra scary movie filmerna har vart så välgjorda, och väldigt roliga samtidigt som rätt läskiga också. Denna var mest bara fjantig och inte ett dugg läskig..så ja jag hade förväntat mig mer än så.. 
 
Söndagen började med en lång skön sovmorgon. Vid två så drog jag och Kirstie in till South Bank, satte oss framför London eye och åt glass å hade det allmänt skönt. Efter ett tag så dök Bec och Millie upp, vi kände då att det var dags för middag. Vi bestämde oss för att äta på wagamama. Älskar det stället, dom har väldigt mycket gott som får smaklökarna att dansa! 
Efter vi ätit upp så gick vi iväg till ITV studios för att se en show som heter "Mr and Mrs". Det är en show där tre kändispar tävlar mot varandra, och vinnaren får välja en välgörenhetsgrej att skänka pengar till. Riktigt rolig show att se faktiskt. 
 
Som sagt så var det ännu en riktigt bra helg här i London! 
 

Adventure is worthwhile

Detta inlägget går till att klarlägga lite saker
 
Jag är inte helt hundra på vad jag vill göra efter jag är klar med mitt äventyr här i London. Men en sak som jag är hundra på är att jag inte vill stanna på Gotland länge efter att jag kommit hem, och av nån anledning så verkar många släktingar och vänner ta illa upp av det. 
Men det är ju så här, jag vill inte bort från Gotland för att komma bort från mina nära och kära. Jag älskar min familj och mina vänner, och efter att ha bott i London så länge nu så har jag insett hur otroligt mycket jag verkligen uppskattar alla er där hemma. 
Men där jag är i mitt liv just nu så känner jag inte att Gotland är rätt för mig. Jag vill ut och uppleva världen, jag vill va i London och prata med trevliga britter, jag vill till Australien och boxas med kängurus, jag vill till Nya Zealand och träffa Frodo, jag vill till USA och förfölja kändisar, jag vill till Irland och träffa snygga irländare, jag vill till Frankrike och se Eiffeltornet, jag vill till Kina och äta sushi. Jag vill helt enkelt uppleva så många ställen jag kan, jag vill inte sitta hemma i min gungstol när jag är gammal och tänka varför gjorde jag inte det och varför åkte jag inte dit. Jag har blivit satt på denna underbara Jord som har så många fantastiska och sagolika platser, så varför borde jag inte ge mig ut och se alla världens under? 
 
Kusin Mickan så häromdan, du är precis som kusin Jenny. Jenny gav sig ut i världen och bosatte sig sen på fastlandet. Jag kommer ihåg att jag tänkte hur kan hon flytta ifrån Gotland, jag ska bo här förevigt. Liten och naiv? Jajamän, men då fanns det inget annat, Gotland är mitt hem, och där skulle jag alltid bo..men nu förstår jag henne.. Förstå mig inte fel, jag älskar Gotland med hela mitt hjärta och det kommer föralltid att vara mitt riktiga hem, men vill jag bo där hela livet? Ärligt talat så vet jag inte längre om jag vill det, jag vet inte om det är rätt för mig. Men vad är rätt för mig då? Kommer jag överhuvudtaget bo kvar i Sverige? Jag har absolut inte den blekaste aning, men vet ni vad? Det gör inget, jag behöver inte veta just nu. Det skrämmer mig inte att jag inte har den blekaste aning om vart jag hör hemma. Om jag fortfarande inte har någon aning om tio år, ja då kommer det nog att börja skrämma mig lite. Men det är inget jag ska oroa mig för nu, man får ta det som det kommer.
 
Men jag hoppas verkligen att ni där hemma kan förstå att detta inte har något med er att göra alls. Ni gör det snarare så fruktansvärt mycket svårare att vara borta från Gotland. Men jag hoppas att ni stöttar mig för vad jag än bestämmer mig för. Oavsett om jag i slutändan stannar på Gotland eller istället bosätter mig i Kina så borde ni stötta mig. Det är det familj och vänner är till för. Var glad för min skull, jag är lycklig! Jag är så otroligt lycklig. 
 
 

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” – Mark Twain

 
 
 

Working my way back

Tjollahoppsan
 
Sen jag var hemma i julas och låg med körtelfeber så har det vart så himla svårt till att verkligen få tillbaka kroppen till att inte känna sig helt slut. Det första jag fick höra från doktorn vart ju just det att jag inte fick träna på minst en och en halv månad, förutom lättare promenader, och att min kondition skulle va försämrad ett tag. När det väl gått sisådär en och en halv månad och jag kom igång igen, så kände jag defenitivt att konditionen inte var helt hundra, men det var ändå inte så farligt som jag trott. Efter några till springturer så kände jag att konditionen var på god väg tillbaka till där den var innan jag blev sjuk. Men har ändå på varenda springtur kännt mig väldigt tung i benen. Men nu dom senaste tre dagarna när jag vart ute på min tur så känns det äntligen som att kroppen tillåter mig att verkligen ge allt jag vill. (Förutom min jäkla andning, astma eller vafasen det är..) När doktorn sa till mig att det kunde vara en lång väg tillbaka efter man haft körtelfeber så tänkte jag väl inte så mycket på det. Tänkte väl mer hur farligt kan det egentligen va. Men se där doktorn hade visst rätt..inte fören nu, sisådär två och en halv månad efter jag blev frisk, så känns det äntligen som att jag är tillbaka på riktigt. 
 
Det har varit en otroligt frustrerande väg tillbaka, och än är jag inte där jag vill va, men att uppnå sina mål gör en defenitivt till en starkare människa. Och att i princip alla London bor är helt galna med sitt springande gör ju en lite extra motiverad också! 
Men jag säger då det, håll er borta om ni vet att någon har körtelfeber så att ni inte blir smittade. Det var det förjäkligaste jag vart med om..kunde inte äta, kunde knappt dricka vatten..tvingade i mig det för jag visste att jag behövde vätska men det gjorde fruktansvärt ont..jag kunde inte sova, och jag knaprade så mycket piller det bara gick.. Hu glad att det ligger bakom mig nu iaf! 
 
Haha var helt dyngsur efter gårdagens joggingrunda, regnet verkligen öste ner hela tiden. Men jag älskar att springa i ösregn!! Jag föredrar faktiskt att springa i regn (så länge det inte är kallt också) så det gjorde mig absolut inget att det öste ner! :) 

Happy birthday

 
Grattis min finaste underbaraste prinsessa som jag saknar ihjäl mig efter!! <3 

Love

Min fina lilla stora tjej har insett att jag snart åker hem...
 
Helena: Desirée när kommer du och hälsar på? 
Jag: Hälsar på vart? 
Helena: När kommer du och hälsar på oss? 
Jag: Men jag är ju ännu här. 
Helena: Ja men sen när du åkt, när kommer du och hälsar på? 
Jag: Saknar du mig redan även fast jag inte åkt ännu? 
Helena: Ja... 
 
Åhh mitt hjärta smälter!!! 
 

Loving life

Hej! Jag har hade en riktigt bra helg. 
I fredags, som jag normalt är ledig, så fick jag istället hoppa in och jobba lite för Jane hade lite arbete hon behövde få gjort. Så jag och Helena drog till simhallen och stannade där i ett par timmar. Sen kom vi hem och åt lunch och sen slöt jag nån gång mellan tre och fyra. Vid halv sju så sa jag hejdå till Jane för hon åkte till Australien med jobbet så hon blir borta i ungefär en och en halv vecka. 
 
Lördagen började jag med att sitta barnvakt för grannens lilla sötnos, mellan elva och halv två. 
Sen blev det snabbt att klä om och sminka på mig lite, för vid klockan två tog jag och Kirstie tunnelbanan till Leicester Square och gick därifrån till Trafalgar square. Där var det nämligen ett gigantiskt kuddkrig!! Haha vi var inte med utan vi kom bara för att kolla, vilket det såg ut som att dom flesta hade gjort. Helt sjukt mycket folk iaf. 
När vi kände att vi hade fått nog av att kolla på det så gick vi in på national gallery. Det ligger precis på Trafalgar square och det är gratis så vi kände att vi lika gärna kunde gå in där medan vi ändå var där. Efter det så gick vi tillbaka till Leicester Square, köpte glass och satt oss ner i parken. Soligt och fint var det också, så vi satt kvar där i parken någon timme. 
På kvällen så var det dags för utgång. Startade med lite drinkar inne hos Kirstie, sen begav vi oss till Belushis i Hammersmith. Träffade mycket roligt folk under kvällen, och ringde upp kusin på Skype, och la upp halvt olämplig bild på Facebook..haha men vilken kväll, bästa på länge! 
 
Söndagen spenderade jag hela dagen i sängen, antingen sovandes eller fifflande med iPaden. Bakis? Jo tack.. Men det var det värt. 
 
 
 
 

Good week

Hejsan! 
 
Har varit ledig i en vecka, vilket har varit väldigt väldigt skönt. Satt dock barnvakt för grannen i torsdags förra veckan, men det hade jag absolut inget emot med tanke på för det första: extra cash, och för det andra: de två pojkarna är så otroligt jäkla söta! Så det var bara kul att få mysa lite med dem. 
 
Sen hela helgen så har jag bara tagit det mest lugnt, men även vart ute på många långa promenader, vart och shoppat och tog även en liten tripp till Camden Market och strosade runt där ett tag. Vart ensammen i huset fredag till måndag så det var förbannat skönt att va hemma å ta det lugnt. 
 
Igår så var det dags för Jane och Helena att komma hem efter en vecka i Scottland, så jag städade och gjorde det fint här hemma så dom fick komma hem till ett rent fint hus. Jane frågade även om jag kunde vara snäll och laga lite mat till när dom kom hem så det gjorde jag också. 
(Louisa är kvar i Scottland med sin mormor och morfar till på torsdag) 
 
Idag så var det ju då min första jobbdag efter ledigheten, men det blev en lugn start. Började halv tio, då tog jag och Helena tunnelbanan till South Kensington. Där så gick vi till the science museum, och såg en tecknad 3D bio om den första resan till månen. När bion var slut så gick vi runt och kollade allt på museet ett par timmar. Riktigt kul och intressant faktiskt, och gratis.
När vi kände oss klara på museet så tog vi tunnelbanan tillbaka till Hammersmith och tog där en fika på Costa (åt den godaste Brownie någonsin tåls att tilläggas!) och sen hem. 
Allt som allt en mycket rolig dag med lilla Helena!) 
 
 

RSS 2.0